Our Blog

Crestere pe piata IT

In anul 2012 piata de IT din Romania a inregistrat o valoare estimata la aprox. 2,3 Mld. EUR (cca. 3 Mld. USD), in care o pondere de cca. 15% era detinuta de vanzarile de software. In perioada 2008-2012 piata de IT din Romania a fost sustinuta si de cheltuielile guvernamentale pe programe, cum ar fi sisteme integrate de colectare a impozitelor, de sanatate, de asigurare.

Principalele segmente ale pietei locale au inregistrat in 2011 urmatoarele valori: hardware – aprox. 580 Mil. EUR, software 165 Mil. EUR, servicii IT cca. 230 Mil. EUR.

Companiile locale de software se orienteaza in principal pe dezvoltarea de aplicatii la comanda, firmele ce au declarat ca executa exclusiv astfel de programe generand in 2012 cca. 53% din valoarea pietei. Cei mai dinamici clienti ai industriei IT au fost in 2012: industria producatoare, sectorul bancar, companiile de asigurari si alte servicii financiare si companiile din comert (retail si vanzare en-gross) fiecare cu o pondere in piata de cca. 13%. Sectorul guvernamental si serviciile de consultanta de business ori serviciile individuale au contribuit cu 11% respectiv 10% la veniturile pietei.

Potrivit Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) se asteapta o crestere a pietei de IT, in perioada 2012-2017, cu un ritm mediu anual de crestere de 2,4% iar pentru segmentul software se previzioneaza un CAGR* de 2,4%.

*Compound Annual Growth Rate (CAGR) Ritm mediu anual de crestere

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!