Our Blog

ManagerAnticriza a actualizat studiul de piata referitor la Piata de lactate din Romania

Piata romaneasca a lactatelor a fost estimata la o valoare de cca. ____ EUR in 2013. Pe segmente a avut urmatoarea structura: ______.

Piata este puternic influentata de pretul laptelui ca materie prima care este impus, in principal, de evolutia pietelor de la nivel regional. In perioada 2008-2012 principalii factori care au influentat piata de lactate au fost cresterea preturilor la furaje si utilitati (reflectata in cresterea costurilor de productie) si modificarea structurii si scaderea consumului (care s-a reflectat in diminuarea vanzarilor)

In 2012 liderul pietei de lactate, dupa criteriul cifrei de afaceri, a fost compania Danone cu o cifra de afaceri in scadere cu -6% fata de 2011. Singura firma cu capital integral romanesc, aflata in topul liderilor de piata, este Albalact. In 2012 doar trei dintre companiile incluse in Top 10 (Olympus, Industrializarea Laptelui Mures si Covalact) au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri fata de 2011, 63%, 1% si 23%.

Din punct de vedere al profitului net realizat in 2012 pe primul loc s-a situat compania Dorna Lactate, urmata de Danone si Napolact. Variatia profitului total al companiilor din top 10 (2012vs2011) a fost de -36%.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!